8 Followers
7 Following
Koolveld

Koolveld'sList

 

I'm a guy who likes science fiction, and sometimes a classic.

Mensendier: een cultuurgeschiedenis

Mensendier Verbonden sinds de zesde dag: een cultuurgeschiedenis - Amanda Kluveld

In Mensendier vertelt Amanda Kluveld de hele historische relatie tussen mensen en dieren. Zo te zien is het geschreven voor een algemeen publiek dat zich hiervoor interesseert. Het is een goed boek omdat veel uiteenlopende onderwerpen aan bod komen. Ook is het een gedegen boek omdat alles met referenties wordt onderbouwd. Behalve feiten bevat het boek af en toe ook Kluveld´s mening en een enkele grappige anekdote, maar het is dus geen vermaak of docudrama.

 

Het sterkste vind ik de paragrafen over stierenvechten: Na uitleg daarover geeft Kluveld vervolgens aan dat bij stierenvechten, ondanks alles, het leven en de dood van het dier toch nog significantie heeft, het doet ertoe. Zij contrasteert dat met de bio-industrie waarbij het leven van dieren ontdaan is van elke betekenis, het dier heeft alleen economische waarde. Goed boek 4/5

 

ENGLISH: This Dutch (only) book is about the entire history of the relationship between humans and animals, up to 2009. The list of citations and references is rather good.